Frases Ciclisme


“El dolor es temporal. Puede durar un minuto o una hora, un día o un año, pero en algún momento pasará y algo más ocupará su lugar. Si me rindo, ese acto durará para siempre. Darse por vencido permanecerá conmigo. Por eso, cuando tenga ganas de renunciar, me preguntaré con qué prefiero vivir.”
Lance Armstrong

dimarts, 30 de novembre del 2010

Entrenament amb rodillo fix



El rodillo d’entrenament, hometrainer o ciclo trainer. Tots aquests conceptes fan referència al mateix aparell. Un enginy el qual podem incorporar la nostra bicicleta i entrenar amb ella gràcies al diferents sistemes de resistència que ofereixen els diferents tipus de rodillos, poder entrenar dins de casa, al garatge, a l’hora que vulguem o podem i amb el temps que faci a l’exterior.

Els rodillos d’entrenament més comuns són els de resistència per fricció, molt sorollosos. També en trobem de resistència per electroimants molt silenciosos però requereixen de connexió a 220v i els rodillos d’entrenament per aire que no se’n veuen gaires.



Quin és millor o pitjor? Tot depèn l’ús que li donarem. Els rodillos convencionals de resistència per fricció són un bon aparell per escalfar o realitzar entrenaments curts, sempre en funció de la voluntat de cadascú. En canvi, els rodillos d’entrenament per electroimants poden incorporar una interface a PC que els dona un potencial molt gran. 


Una eina molt útil per entrenar tot l’any i tenir una bona base de dades dels diferents entrenaments realitzats. Tots els que els hi agraden els números, les estadístiques, i volen tenir controlat l’entrenament, aquest és el seu rodillo. Molt útils per fer tests de rendiment. D’aquesta manera pots comprovar les millores o no del teu estat físic en funció de l’entrenament realitzat durant un període de temps determinat, sempre en un entorn controlat i en les mateixes condicions de test. Per exemple poder saber la potència mitja en un esforç de 8’.

Bases per l’entrenament amb rodillo:
-         - Entrenar en llocs perfectament ventilats. Recomanable entrenar amb un ventilador.
-         - Evitar suar en excés
-         - Hidratació molt important, és sua molt més que l’entrenament exterior
-         - Tenir en compte la duració dels entrenaments: Un entrenament de  45’ de rodillo equival a 1h en exterior. 1h30’ de rodillo equival a 2h en exterior. Hi ha una relació de 0,75 a 1.
-         - Fer rutines d’entrenament variades. Així és fa front a l’avorriment.
-         - Escoltar música o mirar videos motivadors per entrenar.

Perquè entrenar amb rodillo?
-         - Podem seguir entrenant encara que faci mal temps o no hi hagi prou llum natural.
-         - És una de les millors formes per fer transferència del treball de força màxima del gimnàs al treball de força funcional sobre la bicicleta.
-         - És molt útil per entrenar tècnica de cadència o entrenar tècnica de pedalada rodona.
-          - Pots obtenir dades de potència, cadència, FC, Velocitat, distància, etc. Molt més econòmic que comprar un buje de “Cyclopower”.

Perquè no entrenar amb rodillo?
-         - És un pal entrenar dins a casa. Encara que ja en hi ha de molt silenciosos encara fan soroll.
-          - Has de tenir molta força de voluntat per entrenar amb el rodillo.
-          - El quadre de la bicicleta pateix, ja que està subjectat per l’eix posterior de la roda.
-          - Pot ser molt avorrit.

Rutines d’entrenament per fer amb la bicicleta de carretera a:

Videos relacionats:









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada