Frases Ciclisme


“El dolor es temporal. Puede durar un minuto o una hora, un día o un año, pero en algún momento pasará y algo más ocupará su lugar. Si me rindo, ese acto durará para siempre. Darse por vencido permanecerá conmigo. Por eso, cuando tenga ganas de renunciar, me preguntaré con qué prefiero vivir.”
Lance Armstrong

dijous, 18 de novembre del 2010

Un dels últims 300 (Això és Esparta!)

Conegut com l’Espartà, Fabian Cancellara, 4 vegades campió del món contrarellotge, guanyador del Tour de Flandes, París Roubaix i 2 etapes del Tour 2010, entre altres. Guanyador de 7 vegades del campionat suís contrarellotge, 1 una Milan San Remo, la general de la volta Suïsa, etc, etc. Amb aquest noi és impossible acabar d’escriure el seu palmarès.




Avui escric d’aquest corredor perquè des de les seves victòries al Tour de Flandes i la París Roubaix de forma espectacular, ridiculitzant a tots els altres participants, se’l va acusar de portar un sistema electrònic – mecànic a la bici, bàsicament un motor que va dins el tub del seient i s’enganxa a través d’engranatges a l’eix de pedalier. S’acciona a través d’un botó i per art de magia les bieles comencen a donar voltes.

Les acusacions les va fer un diari – revista italià i fins hi tot mostra uns vídeos del seu muntatge i on es creu que va accionar el sistema Cancellara durant les curses. Mai s’ha demostrat i crec que és més una estratègia de màrqueting de l’empresa dissenyadora de l’enginy que cap altre cosa. En tot cas, el dubte hi és.



Podeu veure el vídeo aquí:




A causa d’això la UCI ja no només fa controls antidopatge, sinó que ara ja fa controls de dopatge tecnològic a les bicicletes!!!

Ara ja sabreu que és aquell soroll tan estrany que fa la bicicleta del tiu que us passa volant pel costat pujant els Àngels.

Altres qüestions curioses del corredor que han sortit a la llum fa poc és la seva desvinculació amb el Saxo Bank. Equip en el que ha estat els últims anys i en el qual encara tenia contracte. El motiu de l’evasió:  l’arribada d’Alberto Contador la nova ovella negra del ciclisme espanyol i mundial. 

La gracieta d’abandonar l’equip i trencar el seu contracte per anar amb l’equip del “nou” campió del Tour de França 2010, Andy Schleck., si 2010! Li ha costat a Cancellara la petita quantitat de 1.400.000 €. No se pas que diuen de la crisis del ciclisme en general i dels ciclistes en particular. En aquest cas de crisis res de res!

Enllaços d’interès:
http://www.cyclingnews.com/news/boardman-warned-the-uci-of-risks-of-bike-doping (testimoni d'un corredor profesional que reconeix l'ús del dopatge tecnològic a les bicicletes)






Atac de Cancellara a la París Roubaix 2010


Resum del Tour de Flandes 2010

Spartacus!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada