Frases Ciclisme


“El dolor es temporal. Puede durar un minuto o una hora, un día o un año, pero en algún momento pasará y algo más ocupará su lugar. Si me rindo, ese acto durará para siempre. Darse por vencido permanecerá conmigo. Por eso, cuando tenga ganas de renunciar, me preguntaré con qué prefiero vivir.”
Lance Armstrong

divendres, 12 de novembre del 2010

"il Cobra" ha mort

L’escalador Riccardo Riccò torna al més al nivell de la competició Pro Tour amb el Vacansoleil després de la seva sanció per positiu d’Epo Cera.

Un escalador explosiu, amb uns canvis de ritme trencadors en les pujades i una punta d’esprint important en les arribades reduïdes.



Va debutar com a professional el 2006 amb el Saunier Duval. Va tenir èxits importants, però la seva explosió com a gran corredor va ser el seu segon lloc al Giro d’Itàlia del 2008. Aquest mateix any al Tour de França se’l comparava amb Marco Pantani, el seu ídol, per les seves victòries d’etapa espectaculars. Va guanyar dues etapes, però la més espectacular va ser la seva segona victòria, l’etapa que va acabar a Bagnères-de-Bigorre després de pujar al Col d’Aspin. En aquest mateix any, i durant el Tour de França, va donar positiu en en la 4a etapa de la cursa i se’l va expulsar del Tour i se’l va desposeir de les victòries obtingudes fins el moment.


 

Després de dos anys, inicia una nova etapa retornant al pilot professional. Després del seu final de 2010 amb Ceramica Falamina, guanyant algunes etapes de voltes de segona categoria, ha fitxat pel Vacansoleil holandes, equip també d’E. Mosquera (el qual està involucrat en una investigació sobre possible dopatge).

 

El més destacat no és el seu fitxatge per un o altre equip, sinó l’entrenador que te actualment, Aldo Sassi. Una entitat dins l’entrenament esportiu i en l’entrenament de ciclistes en particular. Sassi és propietari de Mapei Cycling Center i ha entrenant a l’últim campió del Giro d’Itàlia, Ivan Basso, i també a Cadel Evans, Damiano Cunego entre altres. Actualment, a part d’entrenar aquests corredors personalment, esta lluitant contra un càncer cerebral des de fa un temps, però això no l’impedeix seguir fent la feina que l’apassiona. Gran Sassi!

                   

Riccò ha deixat de banda la seva imatge de noi dolent i agressiu, el qual li va donar el nom de “il Cobra” i deixa pas a un nou Riccò. Haurem de veure que podrà fer en els seus grans objectius del 2011: Giro i Tour.

 


(Detall de la Bicicleta Bianchi que li van fer personalitzada el 2010)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada